projectes personals

8 ANYS VIVINT AL CARRER

Enrique Chica Palacio és un home de 60 anys nascut a Astúries, però ha viscut tota la vida a Lleida. Fa uns 8 anys, després de la mort dels seus pares i sense cap recurs econòmic, va vendre la seua casa i començà a viure al carrer. Des d’aquell moment ha recorregut diferents llocs d’Espanya, fins a arribar a Castelló de la Plana.

Aquest reportatge forma part del meu TFG en el Grau de Comunicació Audiovisual, que busca contar la història d’Enrique, la seua rutina, addiccions i problemes generat a partir de la seua situació.

Com a recompemsa per a ell vaig crear una campanya de Crowdfunding amb la que vam obtindre quasi 1500€: https://www.verkami.com/projects/29449-8-anys-vivint-al-carrer-projecte-fotografic

EL FORMATGE QUE SALVA EL PLANETA

Jordi és un jove pastor que viu a l’interior de Castelló, a un mas prop de Xert. Va començar la seua activitat l’any 2013 i es dedica a l’elaboració de formatge artesanal d’ovella. ¿Què té d’especial açò?

Fabrica els seus formatges de manera ecològica, sense fer ús de cap additiu ni conservant. A més, conscient de l’impacte ambiental en el seu entorn més pròxim, també va dur a terme un crowdfunding, recaptant més de 7000 € per instal·lar plaques solars i fer ús d’una energia tan neta com siga possible. Els seus formatges es distribueixen tant al mateix mas, com en petits comerços de la província de Castelló.

A més, les seues ovelles no mengen transgènics, tenen llibertat per pasturar fora de la granja i es respecta el cicle vital dels animals. Contribuint també mantenir el model de ramaderia extensiva.

Jordi no només és un exemple de com en xicotetes accions es pot combatre el canvi climàtic i contribuir a la sostenibilitat del territori, sinó també demostrar que els joves poden tenir oportunitats en un territori marcat per l’envelliment i èxode rural de la seua població.

A WordPress.com Website.